Kakaós narancsos puszedli - tojás- és magmentes, paleo

  • 2015.12.09.
  • 9

A mogyorós puszedli és a pepperkake volt a kiindulópont most is, de sok kérés érkezett, hogy lehetne-e nem csak tojásmentes, de mandula és mogyoró nélküli is, sokan allergiásak ezekre. Elkészült és finom lett, a fiúknak főleg nagyon ízlik, bár kókuszos, de a sok fűszer és a kakaó miatt nem lehet érezni az ízén.Hozzávalók:15 dkg kókuszolaj3 ek. méz1 dl kókusztejszín (mandulatejszín, sűrű paleo tej is jó)1,5 dl friss narancslé8 dkg nyílgyökérpor5 dkg tápióka keményítő10 dkg kókuszreszelék darálva5 dkg kókuszliszt3 ek. útifűmaghéj2 dkg kakaópor 2 szódabikarbóna1 narancs reszelt héja1/2 tk. őrölt feketebors2 tk. fahéj1 tk. gyömbér1/2 tk. őrölt szegfűszeg
1/2 tk. kardamom(a fűszerek helyett használhatsz 2-3 tk. mézes fűszerkeveréket is)A csokis krémhez:2 ek. kakaópor0,5 dl paleo tej5 dkg kókuszolaj3 dkg erythritol Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a kókusztejszínt, a mézet ésa narancslevet melegítsd össze, csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felololvad, majd tedd félre. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, keverd a folyékony hozzávalókhoz, alaposan keverd el. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, ahogy hűl, úgy fog összeállni. Hagyd langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb a tészta, majd folpackba csomagolva tedd hűtőbe legalább 1-2 órára, de akár egész éjszakára is ott hagyhatod. A tésztát gyúrd át kicsit, majd formázz diónyi kis gombócokat, a kezeddel lapítsd le picit.
Tedd
sütőpapíros tepsire, előmelegített 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd meg, de mert minden sütő más, többször ellenőrizd. Rácson hagyd kihűlni, közben készítsd el a csokis krémet. A hozzávalókat keverd csomómentesre, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be majd hagyd kihűlni. Teáskanállal kenj mindegyik puszedli tetejére a krémből, hagyd megszikkadni, megszórhatod reszelt csokival is.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.