Kokostar, török keksz - paleo

  • 2015.11.26.
  • 1

Ildikokokki oldalán láttam meg ezt a török kekszet, én persze alakítottam és a tölteléket tojásfehérje nélkül készítettem. Kicsit elszórakoztam a töltéssel és formázással, ráadásul az első napon nem aratott sikert, mert elég száraz volt. De persze nem estem kétségbe, dobozba tettem, gondoltam, ha nem lesz ehető, majd ledarálom és készítek belőle valamit. De másnapra a dobozban megpuhult és így már nagyon ízlett a fiúknak, meg is ették kettesben szép csöndesen és azt mondták ilyet máskor is süthetek. Hozzávalók a kekszhez:12 dkg nyílgyökérpor5 dkg gesztenyeliszt3 dkg mandulaliszt2 dkg kókuszliszt2 csapott ek. útifűmaghéj2 nagy ek. cukrozatlan kakaópor8 dkg erythritol (por alakú)1 tk. vaníliás édesítőcsipet só1/4 tk. sütőpor (foszfor- és gluténmentes)12 dkg olvasztott kókuszolaj3 kicsi tojássárgája+kevés víz, de csak, ha szükségesA kókuszos töltelékhez:7 dkg kókuszreszelék apróra darálva1 ek. mézkb. 1-2
ek. kókuszkrém3 ek. erythritolA tetejére:5 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)1 tk. kókuszolaj A kekszhez a száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, az olajat és gyúrd össze, ha túl száraz és morzsalékos lenne, adj még hozzá vizet, de csak kanalanként. Ez függ a tojássárgák nagyságától is. Csomagold folpackba, tedd félre, míg elkészül a töltelék. A kókuszos töltelékhez daráld le a kókuszreszeléket, keverd el a mézzel, édesítővel és annyi kókuszkrémmel, hogy sűrű, ragacsos, formázható masszát kapj. Ebből gyúrj kis golyókat,
kb. 18 db-ra lesz szükség. Oszd szét a keksz masszát nagyobb diónyi golyókra, ekkor pontosan látni fogod, mennyi kókuszgolyóra lesz szükség. Ha kimarad belőle, azt simán meg lehet enni. Nedves kézzel lapítsd szét a barna golyókat, tedd a közepére a kókuszos golyót és csomagold be a barna tésztával, alapsan nyomkodd rá, hogy mindenhol befedje és tedd sütőpapíros tepsire. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 10-12 percig, majd hagyd kihűlni. A csokit az olajjal együtt olvaszd fel és díszítsd meg a kekszek tetejét. Tedd légmentes dobozba legalább 1-2 napra, hogy kicsit megpuhuljon. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.