Mákos almás csiga tojás nélkül - paleo

  • 2015.10.08.
  • 6

Nagy kedvencünk a pizzás csiga, amit nem csak paradicsommal lehet tölteni, hanem bármivel, pesztóval, húskrémmel, kolbászkrémmel, fűszeres totuval, stb. Most kicsit átvariáltam, mákos lett a tészta, almás a töltelék. A megadott mennyiség dupláját sütöttem egyből, mert tudom, a gyerekek is szeretik a mákot és igazam is volt, jó, ha marad pár darab reggelire.Hozzávalók:5 dkg mák (fele őrölt, fele szemes nálam)5 dkg szezámmagliszt5 dkg tápióka keményítő 2 dkg kókuszliszt2 púpozott ek. útifűmaghéj2 ek. erythritol (ízlés szerint)1/2 tk. szódabikarbónacsipet só2 dl forró víz1 tk. citromlé1 ek. kókuszolajA töltelékhez:3 db alma hámozva, reszelvekevés citromléerythritol és fahéj ízlés szerint2 ek. tápióka keményítőA töltelékhez az almát hámozd meg, reszeld le kislyukú reszelőn, a levét nyomkodd ki. Keverd el a többi hozzávalóval, tedd félre. A tésztához a száraz hozzávalókat mind vegyítsd el egy tálban, kevergetés közben öntsd hozzá a citromlével elkevert forró vizet, majd add hozzá a kókuszolajat is. Keverd jól össze, hagyd kicsit hűlni, majd a kezeddel gyúrd át. Sütőpapíron vagy szilikon lapon
nyújtsd ki vékony téglalap alakúra. Nem szakad és
mem kell alálisztezni sem, nagyon jól kezelhető a tészta. Ha mégis elszakad, akkor csak nyomd össze a kezeddel. Kend meg az almás
krémmel és csavard fel szorosan. Vágd fel szeletekre, tedd őket sütőpapíros tepsire, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb. 20 percig, lehet tovább is, akkor jobban megpirul. Hűtsd ki, langyosan már ehető, finom puha marad másnapra is.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.