Fahéjas cukkinis keksz tojás nélkül - paleo

  • 2015.10.31.
  • 8

Nagyon finom tojás nélküli kekszet sütöttem, belül puha, kívül ropogós fahéjas réteggel. Nálunk azonnal elfogyott, 15 keksz lett ebből a mennyiségből. Nem túl nagy mennyiség, de nem is baj, szerintem ez frissen a legfinomabb. Cukkini helyett almapürével is készíthető, nagyon finom úgy is, egy adaggal kipróbáltam, akkor picit kevesebb édesítő is elég vagy akár el is hagyható. Nincs ám sem cukkini íze, sem kókuszíze, aki ettől tartana.Hozzávalók:15 dkg cukkini püré (vagy almapüré)1 tk. citromlé3 ek. erythritol (por alakú)1 tk. vaníliás erythritol (nálam házi)6 dkg kókuszreszelék darálva2 dkg kókuszliszt1 tk. útifűmaghéj3 csapott ek. gari (cassava/manióka) dara 2 dkg tápióka keményítő1/2 tk. szódabikarbónaA forgatáshoz:kb. 2-3 dkg erythritol (kristályos)1 t. őrölt fahéj (ízlés szerint)A cukkinit hámozd meg, (szerintem kb 20-25 nyers cukkini kell hozzá), főzd meg kevés víz és pici citromlé hozzáadásával. Nem kell szétfőzni, csak amíg üvegesedni kezd, majd még melegen a levével együtt pürésítsd, turmix vagy botturmix jó hozzá. Ebből a mennyiségből mérj ki 15 dkg-ot, általában előre lemérem a cukkinit nyersen, de most elfelejtettem, több cukkinit főztem, mert mást is készítettem. Cukkini hiányában almapürével is készíthető. A püréhez még keverj egy teáskanálnyi citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd a püréhez. Keverd el, majd hagyd állni pár percet. A masszából formázz kis golyókat, tedd a fahéjas édesítőbe, lapítsd le a kezeddel és forgasd meg alaposan benne.Tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 180
fokos sütőben (alsó-felső sütés) süsd kb 10-12 percig, majd rácson hagyd kihűlni.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.