Diós körtés csokoládé bomba - paleo

  • 2015.09.27.
  • 7

Az eredeti receptet Gabriella blogjában láttam meg, annyira jól néztek ki, el kellett készítenem nekem is az én változatomat. Maga a süti nagyon egyszerűen elkészíthető, a bevonás kicsit időigényesebb, de higgyétek el megéri, mert olyan szépségesek és emellett nagyon finom is. Vendégségre, ünnepi alkalomra tökéletes, biztos, hogy mindenki el lesz ájulva tőle. Összesen 30 deka csoki kellett volna, de csak 15 deka volt otthon, így ehhez módosítottam a receptet, a mázat egyébként el lehet készíteni teljesen csoki nélkül is. Hozzávalók:4 tojás10 dkg erythritol, por alakú (ízlés szerint)15 dkg kókuszolaj5 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)1 ek. citromlé 18 dkg darált dió7 dkg nyílgyökérpor1 tk. szódabikarbóna3 db közepes körteA bevonáshoz:10 dkg étcsokoládé3 dkg kakaópor1 dl víz6 dkg kókuszolaj
erythritol, ha szükségesAz egész tojásokat az édesítővel verd magas fokozaton, míg habos nem lesz és elkezd kifehéredni, ez kb. 3-4 perc. A kókuszolajat és a csokit olvaszd fel, majd hűtsd vissza langyosra. A száraz hozzávalókat vegyítsd el. A tojáskrémhez keverd a citromlevet, a csokis kókuszolajat és a száraz hozzávalókat, forgasd össze az egészet, laza mozdulatokkal. A végén a hámozott, kockára vágott körtét is keverd bele. Egy kb 20x25 tepsit bélelj ki sütőpapírral (az enyém picit nagyobb volt), simítsd bele a masszát, 170 fokos előmelegített sütőben süsd kb 20 percig. ez sütőfüggő is, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a közepe. Óvatosan borítsd rácsra, húzd le róla a sütőpapírt, és hagyd kihűlni. A körte darabok sütés közben lesüllyednek az aljára, mert megfordítottam és úgy vontam be a mázzal, a tetején lesz a körte réteg, ami nagyon jól mutat. Ha kihűlt, akkor vágd fel kockákra, ne túl kicsikre és készítsd el a mázat. A kakaóport a vízzel keverd csomómentesre, add hozzá a kókuszolajat, alacsony hőfokon kevergetve sűrítsd bel, adj hozzá ízlés szerint édesítőt. A végén a csokit is tördeld bele, olvaszd fel. Ha nagyon sűrű lenne, akkor adhatsz hozzá még kevés vizet. Hűtsd ki, amikor már nem forró, de még elég folyékony, akkor egyenként vond a süti kockákat. Ne legyen túl sűrű, mert akkor nem lesz elég az összes kockára. Én egy tortaszedővel tartottam a kockákat a mázas tál felett és kanállal rácsurgattam a mázat, hogy mindenhol befedje. Ezután vártam, hogy kicsit lecsurojon a felesleg, majd rácsra tettem, a tetejét darabos dióval díszítettem. A végén tedd hűtőbe, ha az összes készen van, hogy a máz meg tudjon dermedni. Persze ez a máz nem lesz olyan kemény, mintha csak csokival lenne bevonva, ha kiveszed a hűtőből, akkor kicsit puhulni kezd, de nagyon finom. Biztos macerásnak hangzik ez, de olyan szépek így egyenként bevonva. Köszi Gabriella remek receptet, biztos, hogy fogom készíteni még sokszor, mert a családomnak nagyon ízlett.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.