Pudingos ribizlis táska - paleo

  • 2015.08.13.
  • 0

Sokféle péksütit sütöttem már ebből a tésztából, kolbászkrémes puha kiflit, pizzás csigát és fűszeres kolbászt mustáros tésztában sütve. Az egyetlen különbség, hogy most mandulaliszttel készült, mert az volt otthon. A formázást a Fb-on láttam, de a krémes töltelékhez nem igazán praktikus, mert kifolyik, egyébként nagyon finom lett.
Hozzávalók a tésztához:12 dkg mandulaliszt5 dkg tápióka keményítő2 dkg kókuszliszt2 púpozott ek. útifűmaghéj1/2 tk. só1/2 tk. szódabikarbóna2,5 dl forró víz1 tk. citromlé1 ek. zsír vagy kókuszolajA pudinghoz:2 tojás sárgájakb. 6-8 dkg erythritol porrá őrölve (ízlés szerint)1 tk. házi vaníliás erythritol 2 dl mandulatej (más tej is jó)1 nagy tk. szentjánoskenyérmag liszt+kb. 10-15 dkg ribizli A
mandulatejet tedd fel melegedni, nem kell felforralni, de legyen forró. A tojássárgákat a porrá őrölt édesítővel és a vaníliás édesítővel verd habosra fehéredésig (2-3 perc), add hozzá a szentjánoskenyérmag lisztet, keverd csomómentesre majd folytonos keverés közben lassan csurgasd hozzá a tejet. Az egészet öntsd vissza a fazékba, folytonos keverés közben alacsony lángon főzd sűrűre. Fontos, hogy alacsony lángon főzzük és folyamatosan keverjük, mert kicsapódhat a tojássárga. Amikor már elég sűrű lett (elég gyorsan besűrűsödik), akkor vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. A tésztához száraz hozzávalókat mind vegyítsd el egy tálban, kevergetés közben öntsd hozzá a citromlével elkevert forró vizet, majd add hozzá a zsírt is. Keverd jól össze, hagyd kicsit hűlni, majd a kezeddel gyúrd át. Sütőpapíron vagy szilikon lapon
nyújtsd ki 2-3 mm vastagra. Tetszés szerint formázhatod, én 4 kis adagra osztottam és a képeken látható módon formáztam és töltöttem, így 16 darab ilyen kis táskám lett. Sütés közben kicsit kifolyt a puding, viszont tényleg nagyon finom lett. A megformázott péksütiket tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 percig, lehet tovább is ízlés szerint, majd rácson hagyd hűlni őket kicsit.

Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.