Kakaós feketeribizlis financier - paleo

  • 2015.08.02.
  • 9

Sütöttem már többször financiert, a málnás
és a mákos áfonyás receptje megtalálható a blogon, el lehet használni hozzá a maradék tojásfehérjéket. Ezt most mini szilikonos muffin formában sütöttem, nem fém kosárkában. Rengeteg piros és fekete ribizlink van, csak győzzük leszedni, most minden desszert ebből készül. Málna, alma és egyéb gyümölcsök is vannak, mind bio, sosem voltak permetezve, nyersen is esszük a bokrokról, fagyasztani is fogok, de sok finomság is készül belőlük. Jövő heti reggelim és nasim lett volna, de a fiaimnak annyira ízlik, nem hiszem, hogy maradni fog nekem :)Hozzávalók:12 dkg őrölt mandula5 dkg nyílgyökérpor2 dkg cukrozatlan kakaópor6 dkg erythritol (por alakú) ízlés szerint lehet több is3 közepes tojásfehérje8 dkg olvasztott kókuszolajkb 10-15 dkg feketeribizliA száraz hozzávalókat vegyítsd el, tedd félre. A tojásfehérjéket villával picit verd fel, csak habzásig, öntsd a száraz hozzávalókhoz, add hozzá a folyékony olajat és keverd simára. A szilikonos formába kanalazd bele a masszát, kb 2/3-ig töltsd meg, mindegyik tetejére szórj pár szem feketeribizlit. Használhatsz fém vagy teflon formát is, de azokat ajánlatos kikenni. Előmelegített 175 fokos sütőben (légkeveréses) süsd kb. 15 percig, ez sütőnként változó lehet, többször ellenőrizd. Hagyd őket picit hűlni a formában, majd óvatosan szedd ki őket, tedd rácsra és hagyd kihűlni teljesen.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.