Gyors gesztenyés ribizlis pite

  • 2015.08.21.
  • 0

Tényleg gyors, este 8-kor mindenki sütire vágyott, körülnéztem gyorsan, hogy mi van otthon és sütéssel együtt fél óra alatt meg is volt az egész, csak azt kellett kivárni, hogy kicsit hűljön. Az íze is finom, a savanykás gyünölcs pont tökéletes hozzá és szerencsére még maradék hideg vaníliás puding is volt, de fagyi sem rontaná el. Hozzávalók: (kb. 22x18 jénai)2 tojásfehérje0,5 dl tej (mandula, kókusz, totu, .. bármilyen paleo tej) 10 dkg puha vagy folyékony kókuszolaj8 dkg erythritol (por alakú)5 dkg szezámmagliszt5 dkg gesztenyeliszt15 dkg piros és fekete ribizli (bármi más gyümölcs is jóA hozzávalókat a gyümölcs kivételével tedd egy tálba és kanállal keverd el alaposan, simítsd a masszát egy kisebb jénaiba vagy tepsibe. A tojásfehérjét nem kell felverni!! Sok olaj van a tésztában, ezért én nem kentem ki a sütőtálat, de persze lehet. Szórd a tetejére a ribizlit, előmelegített 170 fokos
(légkeveréses) sütőben süsd meg kb 20-25 perc alatt, ez sütőtől is függ. Langyosan szeleteld, hideg vanília pudinggal vagy fagyival tálad.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.