Grillezett lazac és spárga saláta - paleo

  • 2015.05.20.
  • 1

Hétvégi grillezés maradékait készítettem el salátának, a lazac és a spárga is a kedvenceim közé tartoznak. A spárga egyébként megosztó étel nálunk, nem mindenki szereti, pedig olyan finom, nem értem hogy lehet nem szeretni. Ez inkább csak ötletadó, a salátákban az a jó, hogy bárhogy el lehet készíteni, ki lehet üríteni a hűtőt. Hozzávalók: (kb. 2 személyre)1 marék friss spenót1/4 fejes saláta aprítva2 szál újhagyma 20 dkg zöldspárga grillezve20 dkg lazacfilé grillezve2 db főtt tojásAz öntethez:3 ek. balzsamecet1/2 tk. mustárpor1 dl olíva olaj1 gerezd fokhagyma zúzva só, bors ízlés szerintA saláta hozzávalóit rendezd el egy tálon. Az öntet hozzávalóit keverd el, ez túl sok ehhez a salátához, de érdemes bekeverni,
mert hűtőben sokáig eláll. Az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt locsold rá, nálunk mindenki külön tesz a salátára, annyit, amennyit szeretne. Lazac helyett csirkével vagy bármilyen más maradék hússal is elkészíthető. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.