Isler - paleo

  • 2015.04.08.
  • 0

Valami mennyei islert sikerült sütnöm még húsvét előtt, nem lehet abbahagyni, olyan finom, tulajdonképpen csak azért hagyod abba, mert nagyon telítő, így 1-2 darab is elég. Na meg több nem jut neked, mert a család felfalja :) Eredetileg ezt a gesztenyés linzert akartam elkészíteni islernek, mert az is nagyon finom és tökéletes, de én az islert dióval szeretem vagy mandulával és nem is volt elég gesztenyelisztem otthon.Hozzávalók:2 tojássárgája8 dkg erythritol (por alakú)1 tk. vaníliás erythritol (házi) 12 dkg nyílgyökérpor5 dkg gesztenyeliszt10 dkg darált diócsipet só1/4 tk. szódabikarbóna6 dkg puha kókuszolaj+1-2 ek mandulatej, ha szükséges (más tej is jó)nyílgyökérpor vagy tápióka a nyújtáshoz A töltéshez:kb. 1,5 dl lekvár (hozzáadott cukor és tartósítómentes)A bevonáshoz:kb. 15 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)2 ek. kókuszolajfél dió szemek a díszítéshezA száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a többi hozzávalót is és gyúrd össze a kezeddel. Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál tejet tegyél hozzá, ez függ
a tojássárgák nagyságától is. A tésztát csomagold folpackba és tedd hűtőbe kb 20 percre. Lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki 3-4 mm vastagra, szaggasd ki kisebb pogácsa szaggatóval. Tedd sütőpapíros tepsire, de hagyj közöttük elég helyet, egy picit elterülnek. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 12 percig, majd hagyd hűlni a papíron, mert melegen törékenyek. rácson hűtsd ki teljesen, majd töltsd meg őket lekvárral. Ízlés szerinti lekvárt használj hozzá. A csokit a kókuszolajjal együtt olvaszd fel, majd hűtsd vissza, amikor már nem túl folyékony, vond be vele a töltött kekszeket. Ez egy kicsit maszatos munka, én két ujjammal megfogtam, egy kanállal rácsurgattam a csokit, majd rácsra tettem. Ha a csoki megszilárdult és van még csoki, akkor csugathatsz rá csík mintát, majd tedd rá a diót, hagyd teljesen megdermedni. Tedd légmentes dobozba, hűvös helyen vagy hűtőben tárold, mert szobahőmérsékleten a csoki nagyon olvad, ragacsos a kókuszolaj miatt. Másnapra finom omlós lesz, de már aznap is ehető. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.