Gesztenyés linzer narancslekvárral töltve - paleo

  • 2015.03.09.
  • 1

Anya, te tudsz virágos sütit sütni, olyat, mint a mama szokott? A linzerre gondolt Angi, mikor ezt kérdezte, mert nálunk mindig ez volt a neve és hát tényleg rég nem sütöttem linzert, ideje volt. Frissen ropogósabb, de ehető, sőt, el kellett dugnom, hogy ne fogyjon el, másnapra viszont a lekvártól finom omlós, puha lesz. Hozzávalók:4 tojássárgája8 dkg erythritol (por alakú)15 dkg puha kókuszolaj 15 dkg gesztenyeliszt12 dkg nyílgyökérporcsipet só 1/4 tk szódabikarbóna1 rúd vanília magjai+1-2 ek víz vagy valamilyen tej, ha nem állna össze a tésztaA töltéshez:narancslekvár (vagy bármilyen más ízű hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár)A puha kókuszolajat az édesítővel keverd habosra, amennyire lehet, nekem ez sosem lesz olyan, mint vajjal. Add hozzá egyenként a tojássárgákat és alaposan keverd ki. Ha tojássárgák szobahőmérsékletűek, akkor könnyebb a tésztát összeállítani. A száraz hozzávalókat keverd el és add hozzá, a kezeddel gyúrd össze alaposan. Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet vagy tejet (mandula, kókusz, stb..) adj hozzá. Nekem nem kellett hozzá extra folyadék, de ha kicsik a tojássárgák, előfordulhat, hogy kell hozzá. A tésztát csomagold fóliába és tedd hűtőbe 20 percre. Gyúrd át, majd lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formával szúrd ki a linzereket, tedd őket sütőpapíros tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd meg, majd hagyd őket teljesen kihűlni. Ezután lekvárral töltsd meg őket, tedd légmentesen záródó dobozba 1-2nap alatt teljesen megpuhulnak. De ha nincs kedved megtölteni magában is nagyon finom.Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.