Gesztenyés csokis keksz - paleo

  • 2015.03.26.
  • 7

Nagyon szeretjük a kekszeket, szinte mindig van otthon valamilyen. Ez nagyon ízlett a gyerekeimnek is, finom ropogós lett, gyorsan el is fogyott, pedig ez lett volna a heti nasi adagom a reggeli kávéhoz. Hozzávlók:15 dkg gesztenyeliszt3 dkg nyílgyökérpor2 dkg tápióka keménytő1 tk. szódabikarbóna 6 dkg erythritol (ízlés szerint lehet több is)12 dkg puha kókuszolaj (nem olvasztott)3 ek. kókuszkrém1 tk. citromlé 2 tojáscsipet só1 vanília rúd magjai (opcionális)8 dkg csoki reszelve vagy csoki chipsRoppant egyszerűen elkészül, a csokin kívül minden száraz hozzávalót tegyél be egy tálba, vegyítsd el, add hozzá
a nedves hozzávalókat és kézzel dolgozd össze az egészet. Nem kell sokáig gyúrni, csak gyors mozdulatokkal addig, míg összeáll a tészta. A csokit nagylyukú reszelőn reszeld le, én nagyon lusta voltam és a robotgép reszelő betétjét használtam, ami kb 5 másodperc alatt lereszelte. A végén a csokit is keverd bele, ha esetleg az olajad folyékony és a tészta nagyon lágy lenne, akkor folpackba csomagolva 20-30 percre a hűtőbe kell tenni. A kezeddel formázz kis diónyi golyókat és tedd őket sütőpapíros tepsire, nem kell lenyomni, de hagyj helyet közöttük, mert picit elterülnek és megnőnek. Előmelegített 175 fokos sütőben süsd 10-12 percig. Rácson hűtsd ki őket, majd légmentes dobozban tárold. Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.