Diós gesztenyés banános kocka - paleo és északi fény a konyhámból

  • 2015.03.18.
  • 1

Gyors és finom recept, a barnuló puha banánok felhasználásra egy remek ötlet. Persze azoknak, akik szeretik a banános sütiket, én például nyersen nem vagyok oda a banánért, de sütiben szeretem.Hozzávalók:2 tojás5 dkg erythritol2 puha banán0,5 dl kókusztej0,8 dl olíva olaj vagy mandula olaj1 ek citromlé 1 vaníliarúd magjai12 dkg darált dió8 dkg gesztenyeliszt3 ek. nyílgyökérpor1/2 tk. szódabikarbónacsipet só1/2 tk. őrölt fahéj1/2 tk. őrölt kardamom (opcionális)A krémhez: (opcionális)2 kicsi banán2 ek. cukrozatlan kakaópor
A tojásokat az édesítővel
keverd habosra, 3-4 percig. A banánt a tejjel, citromlével és az olajjal turmixold le, turmix vagy botturmix is jó hozzá. A száraz hozzávalókat vegyítsd el. A tojásos masszához felváltva keverd hozzá a banános turmixot és a száraz hozzávalókat, keverd el simára. Egy kb. 30x20 centis teflonos tepsit kenj ki olajjal, öntsd bele a masszát, előmelegített 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, ez sütőnként picit változó lehet. Hagyd teljesen kihűlni majd vágd kis kockákra. A puha banánokat turmixold le a a kakaóval, a legjobb, ha a banán hideg vagy félig fagyos. Ezt habzsákba töltöttem és minden kocka tetejére nyomtam egy picit belőle. De a süti enélkül a krém nélkül is finom. Mindig van banán a fagyasztómban és ezt a banános krémet szoktam fagyinak is készíteni, akár kakaóval akár más gyümölcsökkel. Tegnap éjjel egy darabig lehetett látni az északi fényt, persze nem volt olyan látványos, mint északon, de azért örültünk neki.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.