Zöldfűszeres bundás csirke rudacska és hercegnő karfiol - paleo

  • 2015.01.22.
  • 4


A csirkerudacska elég sötét színű lett sütés után, világosabb, ha lenmag helyett szezámmagot használsz hozzá. De nagyon finom, a gyerekeim szerint sokkal jobb, mint a sima panír, még a lányom szerint is, aki nagyon válogatós. 1 kg csirekemellből készítettem, arra gondoltam jó lesz a maradék suliba csomagolva, de nem hogy maradék lett volna, kevés volt. A karfiol is nagyon finom lett, szerintem jól is mutat.Hozzávalók:1 kg csirkemellfilésó, fehérborsA panírozáshoz:2 tojás15 dkg darált mandula5 dkg darált lenmag2 gerezd fokhagyma1 kis csokor petrezselyem (csak a levelek és vékony szárak) 1/2 tk. színes bors1/2 tk. só A karfiolhoz:1 nagy fej karfiol2 tojás sárgája3 ek. kókuszlisztsó, borsA karfiolt szedd rózsáira, főzd puhára, majd szűrd le és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, törd össze, krumplinyomóval a legegyszerűbb, fűszerezd, add hozzá a tojások sárgáját és a kókuszlisztet, jól keverd ki. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, olajos ecsettel kend át vékonyan. A karfiolpürét tedd habzsákba, nyomj ki rózsákat a papírra, előmelegített 200 fokos sütőben süsd aranysárgára, kb 20-25 perc, sütőtöl is függ. A csirkemell filét vágd kisebb rudakra, sóval és kevés fehérborssal dörzsöld át. A tojásokat verd fel, a panírozáshoz a többi hozzávalót tedd be a food processzorba és aprítsd össze. A csirkemell rudakat mártsd a tojásba, majd forgasd meg a panírban, picit nyomkodd rá. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd rá a panírozott húsokat, forró sütőben süsd kb. 20-25 percig, attól is függ mekkorák a rudak. Félidőben fordítsd meg a csirkerudakat, a legjobb, ha úgy időzíted, hogy egyszerre kerüljenek a csirkerudak és a karfiol a sütőbe. Mustáros fokhagymás kókuszkrémmel tálaltam, de házi majonézzel is nagyon finom.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.