Mogyorós almás fahéjas keksz - paleo

  • 2015.01.10.
  • 7

Délelőtt hóvihar volt nálunk, mostanra sikerült eltakarítani a nagy hóbuckákat az autófeljáróról. A fiúkat leptem meg ezzel a keksszel, mert nagyon sokat dolgoztak. Azt megjegyzem, hogy a maglisztek és a darált magok különbözőek. A maglisztek zsírtalanítottak, sokkal több nedvességet kötnek meg, mint a darált magvak, nem lehet őket 1-1 arányban helyettesíteni a receptekben. Hozzávalók:8 dkg puha kókuszolaj 15 dkg alma (hámozva, tisztítva mérve)2 ek. darált lenmag0,5 dl víz6 dkg erythritol 10 dkg törökmogyoróliszt6 dkg nyílgyökérpor1 tk. fahéj (ízlés szerint)1 tk. kakaópor 1 tk. szódabikarbóna+3-4 ek. erythritol (granulátum)pici fahéj Az almákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, a vízzel és a darált lenmaggal turmixold le, botmixer is jó hozzá szerintem. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá az almás pépet, a kókuszolajat és gyúrd össze. Jól formázható tésztát fogsz kapni. Teáskanál segítségéval formázz diónyi kis golyókat, a granulátumos édesítőt keverd el pici fahéjjal forgasd meg benne a golyókat. Tedd sütőpapíros tepsire, mindegyiket lapítsd le a kezeddel. Előmelegített 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek, ezután hagyd őket hűlni pár percet a papíron, majd spatulával tedd őket rácsra és hűtsd ki teljesen. Finom ízű, puha keksz, nagyon gyorsan fogy :)Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet :) Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.