Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel - paleo

  • 2014.10.15.
  • 4

Nagyon finomra sikerült ez a muffin, készült hozzá krém is, de anélkül, magában is nagyon finom. A lányom norvég barátnői is kóstolták, nagyon ízlett nekik, nem jöttek rá, mi van benne, én meg nem mondtam meg :) Pillanatok alatt elfogyott, kevés is lett, azt mondták, olyan, mint a brownie.Hozzávalók: 12 muffinhoz20 dkg datolya (mag nélkül)20 dkg avokadó (mag és héj nélkül)10 dkg kókuszkrém1 tk. citromlé3 tojás3 dkg gesztenye liszt2 dkg cukrozatlan kakaópor1 tk. szódabikarbónaA gesztenyés krémhez:15 dkg behűtött kókuszkrém 3 ek. erythritol (por alakú)3 tk. gesztenyeliszt1/4 tk. őrölt fahéj1/4 tk. kakaóporAz avokádót és datolyát a kókuszkrémmel és a citromlével turmixold le. Ha a datolya nem elég friss, akkor forró vízben 10 percet áztatni kell. Mixerrel keverd jó krémesre, majd egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverd 1-2 percig. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele. Egy muffintepsit bélelj ki papírral, oszd el a maszát bennük,
előmelegített 175 fokos sütőben süsd
20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizheted, de nem lesz teljesen száraz a belseje, inkább brownie szerű. Tedd őket rácsra és hagyd teljesen kihűlni, addig készítsd el hozzá a krémet. A jól behűtött kókuszkrémhez add hozzá az összes hozzávalót és verd fel. Fontos, hogy be legyen hűtve, különben nem lehet felverni. Csak megjegyzem, senki ne várja, hogy ugyanolyan könnyű, levegős lesz, mint a tejszín, de finom és jól használható. Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)