Mentás csokis milkshake, füstölt makrélakrém reggelire - paleo

  • 2014.03.01.
  • 5

A hétvégi kényeztető reggeli sorozat folytatódik, jó ideje már ilyesmiket készítek hétvégre, smoothie, shake és még a gyerekeim is imádják őket. A füstölt makréla nagyon finom, és egészséges, isteni szendvicskrémet lehet készíteni belőle, vagy salátákba is remek. Én most főtt tojást töltöttem meg vele, salátával ettem, nagyon jó volt. Ritkán van időm ilyen leülős kényelmes reggelire, ráadásul még le is kell fotózni, de ez egyben az ebédem is. A recept innen, nem csokis, kakaópor van benne, de ettől még ugyanolyan finom. Érdekes, mert nem igazán kedvelem a mentás csokikat, de ez nagyon ízlett nekem. Az eredeti receptben még tej sincs, én azért tettem bele kevés kókusztejet.A milkshake hozzávalói:2,5 dl hideg víz (nálam a fele kókusztej)1 db fagyasztott banán (+ pár szem datolya nálam)3-4 nagy evőkanál mandulavaj3 ek. cukrozatlan kakaópor pár szál menta (ízlés szerint)1/2 tk vanília esszencia)A makrélakrémhez:20 dkg füstölt makréla4-5 főtt tojás sárgája1 egész főtt tojássó, bors1 tk. lime lé2 db. újhagyma apróra vágva1 tk. reszelt torma (ízlés szerint)2 ek. kókuszkrémA milkshakehez a hozzávalókat a turmixgépbe tettem először csak kevés folyadékkal leturmixoltam, majd hozzáadtam a többi folyadékot és simára kevertem. Elég sűrű, ízlés szerint lehet hígítani, plusz édesítő nekem nem kellett hozzá, kellemes étcsokis íze van így, ha valaki nem szereti a mentát, az is kihagyható. Mandulavaj helyett szintén jó a kesuvaj, napraforgóvaj, törökmogyoróvaj, stb. A makrélakrémhez a tojásokat megfőztem, a sárgákat a hallal (a bőrét lehúztam előtte) és a többi hozzávalóval elkevertem, én csak úgy rusztikusra, de lehet krémesre is. Ha nem tojást töltök meg vele, akkor elég 2 db egész főtt tojás is hozzá. Kenyérre kenve is nagyon finom, de akár sós palacsintákat is lehet vele tölteni, felvágva remek előétel.Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)