Sárgarépapürés pillekönnyű csokitorta - paleo

  • 2014.02.22.
  • 4

Nagyon finom tortát sütöttem, ezzel ünnepeltük a hófogságból való szabadulást múlt hétvégén:) A receptet egy kókuszolajat reklámozó norvég füzetben találtam, de kicsit alakítottam rajta. Igazi pihe-puha torta, olyan szájban olvadó és mindenkinek egyöntetűleg nagyon ízlett, alig kellett bele plusz édesítés a répa miatt, lehet hogy van akiknek elég is. Paleos, de nem csak paleosoknak ajánlom, garantáltan ízleni fog mindenkinek, a kókuszolaj vajjal helyettesíthető nekik. Ezt a receptet is beküldtem egy norvég sütiversenyre, mint gluténmentes tortát, ami passzol a kávéhoz. Végül teljesen más dolgokat sütöttem, mint terveztem. Van még a blogon 2 másik paleos csokitorta , a csokis álom, a mennyei csokitorta almás krémmel, mindkettő nagyon finom, de ez a répás a legjobb, pillanatnyilag:)Hozzávalók:20 dkg főtt sárgarépa pürésítve15 dkg étcsoki (legalább 70 %, tej és cukormentes, nálam 86%)10 dkg kókuszolaj olvasztva1 tk. vanília esszencia 4 tojás szétválasztva 5 dkg erythritol5 dkg darált mandulaA sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem,
botmixerrel a legegyszerűbb.
A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felovasztottam, majd hagytam hűlni. A kihűlt olvasztott csokit a felvert tojássárgához kevertem, majd a répapürét is, a vanília esszenciát és a darált mandulát. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd ezt óvatosan beleforgattam a masszába. Egy 23 sm-es formát kikentem kókuszolajjal, beleöntöttem a masszát és 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütöttem. A torta közepe ilyenkor még kicsit sületlennek látszik, de ilyennek kell lennie. Kihűlve szervíroztam, felvert kókuszkrémmel, de bogyós gyümölcsökkel, lekvárral vagy magában is finom. Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)