Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával - paleo

  • 2014.02.13.
  • 5

Gyors, finom és egészséges, csomagolni is remekül lehet. Nálunk lehet kapni olyan lazacfilét, ami kisebb darabokból van, gondolom, ami a filé készítésekor a maradék, sokkal olcsóbb, ehhez azt szoktam használni. Ha nincs garnéla, nyugodtan ki lehet hagyni, attól még finom lesz a burger. Nem csak paleosoknak ajánlom, aki szereti a halat próbálja ki, az útifűmaghéj helyett étkezési keményítőt is lehet használni a nem paleosoknak. Hozzávalók:0,5 kg lazacfilé15 dkg garnéla1 db chili2 db. újhagyma (lehet salotta hagyma is)kb. 1 1/2 tk. Himalája sócitrombors1 darabka friss gyömbér reszelve (opcionális) 1 kis csokor koriander (ha nincs, petrezselyem)2 tojás2 ek. útifűmaghéj1 lime reszelt héja 1/2- 1lime leve (ízlés szerint)A garnélát és
a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb lapos pogácsákat formáztam és serpenyőben kevés kókuszolajon mindkét oldalukat megsütöttem, nem túl erős lángon, hogy a közepe is átsüljön. Lehet sütőben is sütni, de akkor kicsit szárazabb lesz. Hozzá párolt zöld spárgát, főtt tojást és paleo majonézt adtam, de szeretem még chili szósszal is, a burgert még meg lehet locsolni kevés lime lével tálaláskor. Nagyon finom:)Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)