Töpörtyűs scones - paleo

  • 2014.01.15.
  • 8

Próbálkozom, hogy változatosabb legyen a menüm és most sósra vágytam. Reggelire sütöttem magamnak, 15 db lett belőle, igaz nem túl nagy de pár napra beosztom. Igazság szerint pirított hagymával akartam sütni, előre meg is csináltam a hagymát, hát nem kifelejtettem, akkor vettem észre, amikor már sült, de majd legközelebb, mert nagyon finom lehet azzal is.Hozzávalók:7 dkg darált töpörtyű7 dkg mandulavaj2 tojás7 dkg darált kesudió7 dkg tápióka keményítő2 ek. nyílgyökér por1 tk. sütőpor (gluténmentes)pici só (attól függ sós-e a töpörtyű)1 tk. fekete szezámmag (elmaradhat)Az összes hozzávalót jól összedolgoztam, a töpörtyű nem volt sós, ezért egy fél teáskanálnyi Himalája sót tettem bele. Egy nyújtólapot meghintettem tápióka keményítővel, vékonyra nyújtottam a masszát, picit ragacsos, de azért lehet vele dolgozni. Ha nagyon ragacsos, akkor folpackba csomagolva 1-2 órára a hűtőbe kell tenni, ha lehül a tészta, sokkalkönnyebb vele dolgozni. Kiszaggattam a kis pogikat, sütőpapíros tepsire rakosgattam, 180 fokos sütőben kb. 16-18 percig sütöttem, figyelni kell, mert sütőfüggő. Lehet pirosabbra is sütni, ki
hogy szereti, ha nincs kedvetek szaggatni, egyszerűen kis rudakra fel lehet vágni.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)