Gesztenyés csokis tekercs sütés nélkül

  • 2014.01.09.
  • 1

Még szilveszterkor készítettem a családnak. A recept Citromhab blogjából, csak én Digestive kekszből készítettem, mert csak az volt itthon az kicsit kevesebb folyadékot vesz fel, így menet közben még adtam hozzá darált kekszet, hogy összeálljon a tészta. Apró dolgokat változtattam még, nagyon ízlett mindenkinek, gyorsan elfogyott.Hozzávalók:20 dkg darált háztartási keksz (nálam Digestive)10 dkg vaj10 dkg porcukor (nálam erithrytol)2 dkg kakaópor2 evőkanál rum (én kihagytam)0,8
dl tejA töltelékhez:25 dkg gesztenyepüré 5 dkg porcukor (nálam erithrytol)5 dkg
darált háztartási keksz 5 dkg vaj 1 evőkanál rum (kihagytam)A tetejére5 dkg étcsokoládé1 teáskanál olajA töltelék hozzávalóit simára kevertem. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrtam, két részre osztottam és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtottam sütőpapíron. Megkentem a lapokat a gesztenyés krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekertem. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztottam és bevontam a tekercseket, amikor a csokoládé megszilárdult már szeletelhető is és fogyasztható.Egyszerű, gyors és finom, köszönöm a receptet Citromhabnak:)