Datolyakrémes omlós falatok

  • 2013.12.02.
  • 9

Erika feltette a facebookra a képet a fügés omlós falatokról és nyomban eldöntöttem, ezt megsütöm. Így is lett, már másnap elkészítettem, de nem fügével, hanem datolyakrémmel töltöttem, mert datolya volt otthon. Mindenkinek ízlett, de legfőképpen Aranyembernek,szereintem ő ette mega a nagy részét. Hozzávalók:45 dkg liszt15 dkg cukor (nálam 5 dkg erithrytol)1 nagy csipet só25 dkg vaj 2 tojassárgajaA töltelékhez:kb. 30 dkg datolya1 narancs reszelt héja és leve3-4 ek. fügés szilvalekvár (más lekvár is lehet)A lisztet összekevertem az édesítővel és a nagy csipet sóval. Nem tettem bele csak 5 dekányi édesítőt, mert a töltelék nagyon édes amúgy is. A szobahőmérsékletű vajat 20 másodpercre betettem a mikróba és a liszthez adtam, elmorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgákat és összegyúrtam, nekem kellett hozzá pici tej, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva, 1 orát pihentettem a hűtőben. A datolyákat kimagoztam, majd a narancslével együtt pürésítettem, puha volt a datolya, jó krémes massza lett belőle, de kevésnek találtam, így tettem bele a fügés szilva lekváromból, hozzáadtam a narancs héját is és simára kevertem. Az omlós tésztátnyújtólapon vékonyra nyújtottam, a tésztából kb 10-12 cm-széles csíkokat vágtam és a csíkokra vékony csíkban rákanalaztam a datolyakrémet. Feltekertem a tésztát, majd én sütés előtt vágtam kis darabokra, Erika egyben sütötte és utána vágta fel. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam őket és 180 fokos sütőben
20-25 perc alatt megsütöttem,csak amíg szép halványsárga színt nem kaptak. Langyosra hűtöttem, pici porcukorral megszórtam. Nagyon finom falatok, sokáig puha is marad, köszönöm a receptet Erikának:)