Édesburgonyás gnocchi édesen és sósan - paleo

  • 2013.10.29.
  • 6

A hétvégén végre volt kedvem, hogy magamank is készítsek valami finomat. 3 nagy édesburgonyát vettem, nagyon meglepődtem, mert 2 közülük fehér volt,
nem sárga, így gnocchi színe is elég fakó lett. Készült mákos juharszirupos és fokhagymás spenótos, mindkettő isteni volt. Először úgy gondoltam, hogy ez a gnocchi csak édesen jó, de meglepően finom lett a spenótos is. Igazán pontos receptet nem tudok adni, mert úgy adagoltam az őrölt mandulát, ahogy az édesburgonya püré felvette, nem mértem közben.3 db. nagy édesburgonya2 tojás finomra őrölt mandula10 dkg nyílgyökér por (lehet kókuszliszt, tápióka keményítő)1-2 ek. útifűmaghéjsó Az édesburgonyákat meghámoztam, kockára vágva sós vízben puhára főztem. Még melegen áttörtem krumplinyomóval. Amikor langyosra hűlt, hozzáadtam a tojásokat, 1 nagy teáskanál himalája sót, a nyílgyökérport és az útifűmaghéjat, majd annyi őrölt mandulát, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. Elég sokat vett fel nekem, a nyílgyökérpot és az útifűmaghéjat azért adtam hozzá, hogy összefogja a gnocchit, féltem, hogy szét fog főni az egész. De ezt lehet helyettesíteni kókuszliszttel, tápióka keményítővel vagy édesburgonya keményítővel is, kinek mi elérhető könnyebben. A nyújtólapra kevés őrölt mandulát szórtam, a tésztát rátettem, majd csíkokra vágtam, azokat apró kockákra és megformáztam a gnocchikat. Sós vízben megfőztem őket, majd kókuszolajba forgattam őket. Nekem nagyon ízlett, elgé sok lett belőle, kis dobozokban le is fagyasztottam, meg elég sokat megettem frissen, mert nem bírtam abbahagyni, főleg mákkal:) Nagyon finom megpirítva is és akár megában, akár köretként nagyon jó.