Pirított citromos cukkini füstölt lazaccal

  • 2013.06.16.
  • 9

Nagyon szeretjük a cukkinit, egészséges, kalóriaszegény, ideális akár magában, akár köretnek. A gyerekek kedvenc a rántott cukkini, de nyersen is nagyon finom, vagy grillezve. Ez az étel melegen és hidegen egyaránt kitűnő, knekkebrød társaságában tökéletes ebéd volt nekem és a kisebbik fiamnak. Hozzávalók:2 kisebb cukkinifél fej lila hagyma fél
citrom levecitrombors, pici sófriss oregano/kakukkfű/bazsalikom1 marék pirított fenyőmag1/4 tk. őrölt chili 3 dkg parmezán sajt10 dkg füstölt lazac olíva olajEgy serpenyőben pici olajon megpirítottam a vékonyra szeletelt cukkinit és lila hagymát, nagy lángon, kevergetve, pár perc alatt megvan, a cukkini amúgy is puha. Fűszereztem, pici sót adtam hozzá, meglocsoltam a citromlével és egy nagy tányérra borítottam. Rácsipkedtem a bazsalikom leveleket, a füstölt lazacot, a permezán forgácsokkal és pirított fenyőmaggal megszórtam a tetejét, a képeken lemaradt a fenyőmag. Tálaláskor kis olíva olajat locsoltam még rá, nagyon egyszerű és nagyon finom, füstölt lazac nélkül akár grill húsok körete is lehet.