Cheddar sajtos kolbászos puffancs

  • 2013.06.21.
  • 9

A receptet itt találtam, csak kiegészítettem egy kis kolbásszal és bazsalikommal, reggel frissen sütöttem, ezt vittük a hétvégi túrára. Praktikus, szendvics helyett nagyon jó, benne van a sajt, kolbász a finom foszlós tésztában, nem kell vele vacakolni. Ha jó idő lesz megyünk holnap is,
szerintem megint valami hasonlót fogok sütni:)Hozzávalók nálam:2,5 dl langyos tej2 tojás1 tk. só1 tk. cukorkb. 0,5 kg lisztfél csomag szárított élesztő (11 grammos)4 dkg olvasztott vaj+ 15 dkg cheddar sajtapróra vágva15 dkg füstölt kolbász1 kis csokor bazsalikomA tészta hozzávalóit a mixer táljában bedagasztottam, a szárított élesztőt nem szoktam felfuttatni általában, de frissel is helyettesíthető. Közepesen kemény tésztát kaptam, amibe a végén kevertem bele a cheddar sajtot, a kolbászt és a bazsalikomot, majd hagytam a duplájára kelni. Nekem szeletelt sajton volt, ezt vágtam fel apróra, de persze reszelni is lehet. Majd 12 darabra osztottam a tésztát, egyenként kis golyókat formáztam és kivajazott muffintepsibe tettem őket. Újra hagytam megkelni, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem őket.