Tejfölös körtetorta

  • 2013.05.23.
  • 0

Ezt a tortát itt a Luca blogon láttam meg, azonnal eldöntöttem, hogy el fogom készíteni. Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény, az egész családnak ízlett. Elfelejtettem golyókat vágni a körtéből, így az lemaradt a tetejéről. Hozzávalók:3 tojás10 dkg cukor4 dkg liszt4 dkg étkezési keményítő5 dkg kakaó1 kk.
sütőporKrém hozzávalói:0,5 liter tejföl 7 dkg porcukor 1 rúd vanília (vagy vaníliás cukor)3 ek. kakaó6 lap zselatin1 db Vilmos körte befőtt
2 dl tejszín20 ml körtepálinka (kihagytam)A díszítéshez:3 dl tejszin1 ek cukorcsokiforgácsA lisztet, keményítőt, kakaóport és a sütőport elvegyítettem egy tálban. A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd óvatosan hozzákervertem a lisztes keveréket és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöttem a masszát. 180 °C-on (légkeveréssel) 25-30 percig sütöttem majd a formábanhagytam hűlni. Nekem túl sok volt bele ez a kakaó mennyiség, ezt legközelebb lecsökkentem. A krémhez összekevertem a tejfölt, a kakaót, cukrot és a vaníliarúd kikakapart belsejét. Beáztattam a zselatin lapokat, amikor megpuhultak kb. fél dl forró vízben feloldottam és lassan belecsorgattam a tejfölös keverékbe, beleöntöttem kb. 50 ml befőtt levet.
Kemény habbá vertem a tejszínt, mikor a tejfölös keverék kezdett megdermedni, a belekevertem a habot. A körtéket vékonyan felszeleteltem, a tortát meglocsoltam a befőtt levével, rátettem a körte szeleteket és arra a krémet. Min. 4 órára (ha lehet még tovább) hűtőbe kell tenni, hogy szépen megdermedjen. Tálalás előtt be lehet vonni tejszínhabbal, de én csak 1,5 decit vertem habbá és
díszítettem vele a tetejét. Köszönjük a receptet, nagyon finom volt, megtartjuk:)