Diabetikus piskótatekercs

  • 2018.01.25.
  • 7

Diabetikus piskótatekercsBeteglátogatóba vittem idős személyeknek.Hozzávalók:5 tojás10 deka durumliszt8 deka nyírfacukor9 gramm sütőporkéshegynyi szódabikarbónaMegkenni:cukormentes lekvárA tojásfehérjéből a nyírfacukorral kemény habot vertem, majd egyesével beledolgoztam a tojássárgákat. A lisztet, sütőport és szódabikarbónát szárazon összekevertem, és beleszitáltam a tojásos elegybe, óvatosan fakanállal, hogy ne törjem össze a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe símítottam a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.A kisült piskótalapról lehúztam a sütőpapírt, és egy nedves konyharuha segítségével felgöngyöltem a meleg piskótát. Még forrón megkentem házi, cukor nélküli baracklekvárral, majd ismét felcsavartam. Ha forrón van kenve, ekkor a lekvár egy részét beszívja a tészta, de attól nagyon finom!