Huszárcsók

  • 2017.12.28.
  • 9

HuszárcsókHozzávalók:40 deka liszt20 deka margarin14 deka cukor3 tojás sárgája1 citrom leve és héjaMártogatni :2 tojásfehérje15 deka darált vagy durvára vágott dióKözepébe:lekvár, aszalt gyümölcs, befőtmeggy, dióbél, vagy tetszés szerintA lisztbe belereszeltem a fagyos margarint és elmorzsoltam. Hozzákevertem a reszelt citromhéjat, a cukrot, majd a tojássárgákkal és a citromlével meggyúrtam a tésztát. Negyven percre hideg helyre pihenni tettem, majd kétujjnyi vastagságú hengereket formáztam belőle, melyeket kétujjnyi széles darabokra vágtam, majd kis gömbökké formáltam őket.
A tésztagombócokat enyhén felvert tojásfehérjébe, majd dióba mártogattam, és sütőpapírral borított tepsibe raktam őket, egymástól kis távolságra. Ujammal mindegyik közepét benyomtam, és a mélyedésbe aszalt szilvát tettem.Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Nekem 50 darab sütim lett ebből a tésztamennyiségből. Finom, és bedobozolva elálló.