Mexikói esküvői aprósütemény (Pastel de bodas mexicano)

  • 2017.11.23.
  • 1

Mexikói esküvői aprósüteményHozzávalók:30 deka teljes kiőrlésű liszt12 deka darált dió(vagy pekán dió, esetleg más olajos mag)25 deka porcukor25 deka vaj1 teáskanál vanília kivonat5 ml mandula aromaA lágy állagú vajat először önmagában kikevertem az elektromos habverő legmagasabb fokozatán, majd beleöntöttem a porcukrot is, és együtt
habosra kevertem, közben beleadtam a vanília kivonatot és a mandula aromát is. Ezután a lisztet már csak a legkisebb fokozaton dolgoztam a tésztába, a darált diót pedig csak fakanállal.ezzel a tészta el is készült - semmiféle egyéb folyadék nem kell bele, kézzel pedig minél kevesebbet fogdossuk!Fél órára lefedve hűtőbe tettem. Mikor onnan kivettem, először a sütőt gyújtottam be, majd a tésztából csipegetve diónyi golyókat formáztam, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2-3 centi távolságra sorakoztattam. Egy pohár alját lisztbe mártottam, és mindegyik gyolyót ellapogattam vele.Tepsiben sütés előttA bemelegedett sütőben 15 percig (míg egy kis színt kap) sütöttem.Kivéve forrón még nagyon képlékeny, ezért vártam vele 10 percet, és egyenként porcukorba forgattam. Utána rácson hűtöttem ki teljesen. Bedobozolva állítólag sokáig eláll (de nem nálunk