Köménymagos háromszögek

  • 2017.11.18.
  • 6

Köménymagos háromszögekOkkinál
láttam meg ezt sós rágcsálnivalót, és mindjárt meg is sütöttem.Hozzávalók:- 25 dkg liszt- 1/2 cs. szárított élesztő- 1 tk tengeri só- 3 tk őrölt köménymag- 10 dkg vaj- 1 tojássárga- kb. 3 ek tejfölTetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk vízTetejét szórni:
- kb. 2 ek köménymagA lisztet és sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a szárított élesztőt és az őrölt köményt, majd a tojássárgát, és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk. Pihentetni nem kell, máris nyújthatjuk kb. fél centi vastag téglalappá.
Lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a köménymaggal. Derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk. Sütőpapírral bélelt alacsony peremű tepsibe rakjuk,

majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.Én rögtön dupla adagból sütöttem. Mivel nem mindenki szereti nálunk az egész köményt a külsején, ezért a második adagot chia maggal, és fekete szezámmagal szórtam meg. Tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, és gyorsan megvan.Köszönöm Okkinak a receptet, nagyon finom volt!