Búvár túrós

  • 2017.11.28.
  • 0

Búvár túrósHozzávalók a tésztához:35 deka liszt1 kávéskanál szódabikarbóna2 evőkanál kakaópor
20 deka cukor1 csomag vaníliás cukor1 db tojás1,5 deci étolaj5 deci kefir vagy joghurtHozzávalók a túrótöltelékhez:50 deka túró5 deka cukor1 citrom reszelt héja1 csomag vaníliás cukor2 db tojás12 deka olvasztott vaj vagy margarin10 deka mazsolaCélszerű a töltelék elkészítésével kezdeni.
A hozzávalókat egy mélyebb tálban alaposan összekeverjük - én most botmixert használtam hozzá. A megmosott, leszárított mazsolát enyhén lisztbe forgattam, és utoljára fakanállal kevertem a túrókrémhez.A
tésztához szárazon összevegyítettem a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát - én egy csipet sót is dobtam bele. A tojást a cukrokkal egy másik inox tálban jól felhabosítottam, majd apránként felváltva hozzáöntöttem az olajat és a kefírt, utoljára pedig beledolgoztam a lisztes elegyet.A masszát egy sütőpapírral bélelt 38x22 centis tepsibe igazgattam, majd evőkanállal halmokat raktam a tészta tetejére a túrókrémből.
Előmelegített 200 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Tűpróbát végeztem a barna tésztán, mielőtt kivettem.A kisült sütemény a tepsibenA túrókrém sütés közben lesüllyed a kakaós tésztába - innen kapta sütemény a nevét.Kihűlve kockákra metélve, porcukorral meghintve tálaljuk.Most először sütöttem meg ezt a süteményt, pedig a receptjét még valamikor 2010 táján leírtam valamelyik internetes receptes oldalról, de akkoriban még nem tudtam, hogy fontos a recept eredetét megjelölni...

Címkék

Túrós Kakaós Gyors