Szilvás kelt pite

  • 2017.08.31.
  • 9

Szilvás kelt piteA tészta receptje már fent van a blogon ITT, de azért ideírom.Hozzávalók: nagy gáztepsihez tepsihez60 deka durumliszt1 tojás2 deka friss
élesztő5 deka olvasztott vaj3,2 dl tej6 deka cukor(barna nádcukor)1 csipet sóreszelt citromhéjTöltelékhez:
60-70 deka szilva2 evőkanál cukor(barna nádcukor)1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál fahéjA szilvákat megmossuk, felezzük. Megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szűrőn lecsorgatjuk.
A tésztához minden hozzávalót a kenyérsütő tartályába tettem a szokásos sorrendben(alul a folyadék, tetejére a liszt, rámorzsolva az élesztő, az olvasztott vajat a sípszó után).. Ha megkelt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. Tetejét kirakjuk a fahéjas szilvával, és még 30 percet kelesztjük a tepsiben.
200 fokra melegített sütőben, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje is meg nem pirul. Langyosra hűlt állapotban szeleteljük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.