Sütés nélküli Fekete-erdő torta

  • 2017.08.29.
  • 6

Sütés nélküli Fekete-erdő torta
Az unokám születésnapját a napján akartam megünnepelni, de ma (30-án) mi is, ő is csak este értünk haza.Ezért a Nosalty
egyszerűen elkészíthető gyors tortáját választottam, kis módosítással.Először a videóval találkoztam :
videóMegnéztem, megkerestem a receptet, és kicsit felturbózva gyorsan elkészítettem.Ide azt írom, ahogy én csináltam.Hozzávalók:Alaphoz:600 gramm babapiskóta2 deci tejCsokis krémhez:1 tasak csokis pudingporfél liter tej3 evőkanál kristálycukor50-60 szem magozott meggyTejszínes krémhez.1 tasak tejszín ízű pudingpor3 evőkanál kristálycukorfél liter tejKrém az oldalát bevonni:200 ml habtejszín3 evőkanl porcukor20 deka mascarponeDíszítéshez :12 szem meggybefőtthabtejszíncsokidaraA szokásos módon elkészítettem a kétféle pudingkrémet, a meggybefőttet lecsepegtettem.Mivel sehol nem találtam rá utalást, mekkora legyen a tortaforma - egy 23 centi átmérőjű kapcsos forma alját bevontam folpackkal, majd a langyos tejben 1-2 másodpercre megmártott babapiskótákkal kiraktam szorosan a tortaforma alját. Erre rákentem a még langyos csokis pudingkrém felét. Megdobáltam kb. 30 szem meggyel, majd rákentem a tejszínes krém felét.következett egy újabb sor mártogatott piskóta, melyre a csokis krém másik fele lett kenve, erre rászórva a maradék meggy, majd rákentem a tejszínes krém másik felét. Aztán lefedve a hűtőbe tettem 1 napra.Reggel elkészítettem az oldalára a krémet.A lehűtött tejszínt felvertem a porcukorral meg 1 kis zacskó habfixálóval. Összekevertem a mascarponéval. Körbekentem vele a tortát, kicsit a tetejét is. Hűtőbe tettem estig.Este az oldalára szánt babapiskóták aljából kis darabaot levágtam, körberaktam vele a tortát, még egy szalaggal is körbekötöttem.Tetejét csak tálalás előtt díszítettem tejszínhabbal, meggyszemekkel, csokidarával. Ez a plusz tejszínhab nincs a receptben, csak bolti habsprayt tettem a meggyszemek alá.Most tudtam felköszönteni az unokám, még nem volt teljesen sötét, lőttünk 1 fotót a teraszon.Isten éltessen, Anna! ☺☺☺