Kakaós kelt kiflik

  • 2017.06.13.
  • 7

AranyTepsi
blogján tetszett meg. A kiflik formázásáról is van fent nála
fázisfotó.Kakaós kelt kiflikTészta hozzávalói:fél kiló liszt2 deci tej
2 evőkanál cukor1 vaníliás cukorfél kiskanál só2 deci tej1 tojás10 deka margarinTöltelék:2 evőkanál olvasztott margarin2 evőkanál cukor1 vaníliás cukor2 evőkanál natúr kakaóporTetejét lekenni:2-3 evőkanál tejA szokásos módon kelt tésztát csináltam a hozzávalókból - én a kenyérsütő tartályában.Miután a megkelt tésztát kivettem, 3-4 mm vastag téglalappá kinyújtottam, lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaós cukorral, majd éles késsel hosszú háromszögekre felvágtam, melyeket egyenként feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyeztem el őket, és amíg a sütőt előmelegítettem 200 fokosra, addig letakarva pihentettem. Kb. 12-15 perc alatt sülnek meg, ebből az adagból nekem
darab lett.A sütőből kivéve azonnal lekentem őket tejjel, és egy másik tepsit a tetejére borítottam 10 percig.Tálaláskor megszórjuk porcukorral.Köszönöm Andreának a receptet!A lányok vitték a hittan évzáró utáni szeretetvendégségre.Ennyi tésztamennyiségből 11 darab lesz - én dupla adagot sütöttem.Kapós volt!