Sütés nélküli tejfölös csodasüti

  • 2017.03.20.
  • 7

Sütés nélküli tejfölös csodasütiHozzávalók:60-70 deka szögletes háztartási keksz2 nagy pohár tejföl(egyenként 450 grammos)9 púpos evőkanál cukor3 cs vaníliás cukor1 evőkanál natúr kakaóporEgyik pohár tejfölt egy nagyobb tálba borítjuk(hogy meg lehessen keverni). Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot és jól elkeverjük.A másik pohár tejfölt szintén egy tálba öntjük, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, a kakaóport, és alaposan összekeverjük.Most egy közepes méretű tepsibe (kb.20x30-as) lerakunk egy sor kekszet,
ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, elsímítjuk, aztán rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, majd újabb sor keksz következik. Tetejére felváltva öntjük a maradék tejfölöket, óvatosan szétkenjük hogy befedje mindenütt a kekszeket. Villával kicsit meghúzgáljuk, hogy hullámos mintát kapjon.
Néhány mozzanat a jkészítésrőlÉn 25x25-ös edényben készítettem, és mazsolát is tettem bele.Legalább 12 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt, hogy a keksz megpuhuljon. Igyekezzünk a kekszek formájára szeletelni (vagy ahogy sikerül...).
Ezt a finom és mutatós sütit egy régi Donna
oldalon találtam. Nagyon hálás vagyok érte, mert tényleg percek alatt elkészült, és nagy sikere volt!