Nagymacs mákos bélese Blogkóstolóra

  • 2017.01.09.
  • 9

Mákos bélesPammer Lívia a Simone gasztroságai blog tulajdonosa
a háziasszonya a 32. Blogkóstolónak.A Blogkóstoló egy általam (is) nagyon kedvelt blogjáték, melynek lényege, hogy a jelentkezőket a játék háziasszonya párokba sorsolja, így egymás blogjáról kell egy szabadon választott ételt, vagy süteményt elkészíteni. A mostani fordulóban Andi lett a párom, a Sherpa Konyhája
blog írója.Andit már régóta ismerem, egy bloggertalálkozó révén személyesen is. Figyelemreméltó "vegyes blogot" ír, vagyis ételeket,italokat,süteményeket,stb. Személyes történetekkel teszi színesebbé a bejegyzéseit, amelyek a remek fotóktól is "színesek", de tüneményes a stílusa is, trehát érdemes hozzá ellátogatni. :)Amit most választottam tőle,
a "Nagymacs mákos bélese".Tészta hozzávalói:





























40 deka liszt,20 deka margarin






















































1/2 cs sütőpor,
10 deka cukor,
1 tojás
kis tejföl
(1 kanál)




Töltelék hozzávalói:










































25 deka darált mák,
20 deka cukor5 deka dara,
3 deci tej,5-10 deka mazsola,1/2 citrom reszelt héja
2 tojásfehérje,10 deka baracklekvár,1-2 alma


Először a tölteléket készítjük el. A tejet a cukorral felforraljuk, belefőzzük a darát és a mákot. Kihűlés után hozzáadjuk a citromhéjat, mazsolát, 1-2 reszelt almát és a két tojás felvert habját.A tésztához valókat összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk. Az alsó lapot a tepsiben megkenjük lekvárral, rá a mákos töltelék és a másik lap. Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk és megsütjük.Annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy én rebarbara lekvárral kentem meg a tésztát.Mehetett volna rá több, mert sütés közben beszívta , de az íze isteni finom!A tepsi mérete 20x30 centis,
sütési hőmérséklet 200 fokon az első 10 percben, majd 180 fokra csökkentve még 25 percig. Félidőben a tetejét letakartam. A tepsiben hagytam kihűlni.Nekem jó vastag lett benne a töltelék.








,
Vastag töltelék rétegKimetélve porcukorral meghintve tálaltam.A körben
levágott széleit gyömbéres citromos teával tízóraira fogyasztottam. Ezt szeretem legjobban! :)

Címkék

Mákos Béles