Vaníliás gesztenyetorta sütés nélkül

  • 2016.12.23.
  • 0

Vaníliás gesztenyetortaHankka
blogján vaníliás gesztenyés szeletként szerepel ez a desszert, amit én kis módosítással tortának készítettem el.
Most az én változatomat írom le, a linkre kattintva megnézhető Hankka receptje.Alap hozzávalói:25 deka háztartási keksz30 deka gesztenyemassza5 deka sárgabarack lekvármásfél deci tej1 kupica rumKrém hozzávalói:2 zacskó vaníliás pudingpor6 deci tej25 deka cukor25 deka vajGesztenyegolyók:20 deka gesztenyemasszaTetejére:6 deci habtejszín1 tasak zselatin fix (20 gramm)10 deka porcukorElőször a krémet készítettem el. Egy lábosba öntöttem a puding hozzávalóit, majd kézi habverővel kevergetve sűrű krémmé főztem. Időnként megkevergetve (hogy ne bőrösödjön meg) kihűtöttem.Miután kihűlt, kanalanként hozzáadagoltam a szobahőmérsékletű lágy vajhoz, és símára kevertem.Míg hűlt a puding, addig elkészítettem a torta alapját.A kekszet nylon zacskóba tettem, majd nyújtófával darabosra összetörtem. Ezután elkevertem az áttört gesztenyepürével, lekvárral, tejjel és a rummal. Egy 23 centi átmérőjű szögletes kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, és belenyomkodtam a kekszes masszát. Erre rákentem a vaníliás krémet. A 20 deka gesztenyemasszából apró golyókat formáltam, és belenyomkodtam a krémbe.Gesztenyegolyókat nyomkodtam a krémbeA hideg tejszínt (Meggle) nagy fordulaton gépi habverővel kicsit magában felvertem, aztán apránként beleadagoltam a zselatin fixet, közben a gép folyamatrosan dolgozott. Már majdnem jó volt a hab állaga, amikor apránként beleszórtam a porcukrot is. Én kb. 10 dekát tettem bele, de egyéni ízléstől függ a cukor mennyisége - kóstolgatni kell.A kemény tejszínhabot a vaníliakrém tetejére tesszük. Szebb lett volna, ha nyomózsákból csúcsos formákat alakítok, de mi több mint 100 kilómétert utaztattuk ezt a tortát, így biztosabb volt, hogy szállításnál nem törik össze a hab. Elsímítottam a tetejét, és egy tortafésűvel kicsit meghúzgáltam.Éjszakára lefóliáztam és hűtőbe tettem, majd reggel így szállítottuk a fiatalabb fiamékhoz. A tortakeretet ott vettem le róla - hajszárítóval körbe fújtuk forró levegővel a tortakarimát, így könnyebben lejött. Három csokifenyő adja a karácsonyi díszítést. A " gyerekeknek" nagyon tetszett.Főleg tetején a "hóbuckák" között a három fenyő...Remélem, hogy finom lesz. Majd küldenek róla megvágva is fotókat.Hankkának nagyon köszönöm a receptet! :)