Kinder pingui torta

  • 2016.11.07.
  • 9

Kinder pingui tortaSzületésnapomra leptem meg magamat ezzel a tortával.Tészta hozzávalói:6 tojás6 ek cukor6 ek liszt (fele sima, fele grízes)6 ek meleg víz2 ek cukrozatlan kakaópor1 cs sütőporA tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá vertem. A többi cukorral meg a meleg vízzel jól kikevertem a tojássárgákat. A lisztet, kakaóport és a sütőport szárazon összekevertem, majd a tojáshabbal felváltva a kikevert tojássárgához vegyítettem. Sütőpapírral bélelt 24 centis kerek tortaformába öntöttem a masszát, és 180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem (kb.20 perc).Miután kivettem és teljesen kihűlt, két karikába vágtam.Tejszínes krémhez:
fél liter habtejszín2-3 evőkanál porcukor1 zacskó étkezési zselatin2 zacskó vaníliás cukor6 evőkanál vízA zselatinport leáztattam a 6 kanál vízben, kicsit hagytam dagadni, majd forrásig hevítettem, és amíg hűlt felvertem a tejszínt a vaníliáscukorral és 3 evőkanál porcukorral. Mikor kemény lett az állaga, kivettem egy keveset, amibe belekevertem a feloldott zselatint, és ezt kevertem hozzá az összes tejszínhabhoz.Az egyik piskótalapot egy tálcára helyezett állítható tortakarimába helyeztem, és rákentem a tejszínhab felét. Hűtőbe tettem kb. 20 percre dermedni - addig hűtőbe tettem a tejszínhab másik felét is.Csokoládés krémhez:
15 dkg étcsokoládé10 deka vaj2 ek napraforgó olajA hozzávalókat összeolvasztottam, krémesre kevertem, és a hűtőből kivett tortán a lehűlt tejszínhab rétegen elsímítottam, és visszatettem a hűtőbe, hogy a csokiréteg is megdermedjen.Miután eléggé megszilárdult a csokiréteg, rásímítottam a maradék tejszínhabot és ismét hűtőbe tettem.Kicsit hagytam szilárdulni, aztán ráhelyeztem a másik piskótalapot, majd éjszakára hűtőbe került.Reggel lekapcsoltam róla a tortakarimát, és elkészítettem a bevonót.Kinder pingui tortaBevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé10 deka vaj3 ek napraforgó olajAz iménti módon készítettem el a bevonót, de nem a teljes tortát vontam be vele, csak a tetejét, és kicsit lecsorgattam körben.Piskótalap - tejszínkrém - csokiréteg - tejszínkrém - piskótalap - csokibevonatA recept eredetileg
Csiszárik Máriáé,
minimális változtatásokkal csináltam meg. Én nem margarint, hanem vajat használtam, zacskós állati tejszínt, valamint az összeállításnál én így rétegeztem. A lényeg azonban nem változott.Nagyon köszönöm Máriának a receptet!