Villámgyors kevert almás pitetorta diabetikusan

  • 2016.09.17.
  • 4

Diabetikus kevert almásA barátnőm idős anyukájánál voltam látogatóban, aki most jött haza másfél hónap után a kórházból.Mivel cukorbeteg is, egy gyorsan elkészíthető diabetikus tortaféleséget sütöttem neki.Hozzávalók:2 egész tojás7 deka nyírfacukor1 bögre tejfél bögre étolaj2 bögre 50%-os Ch csökkentett liszt1 tasak sütőpor40 deka savanykás alma1 csapott teáskanál őrölt fahéj1 citrom leveA mérőedény mindenhez ugyanaz a 2 decis bögre volt.A tojásokat leütöttem egy tálba, hozzáadtam a nyírfacukrot és jó alaposan kikevertem elektromos keverővel. Beleöntöttem a tejet, majd az olajat és ezekkel tovább kevertem. A lisztbe belevegyítettem a sütőport, és a legkisebb fokozaton géppel beledolgoztam a tojásos elegybe. Egy sütőpapírral bélelt 23 centi átmérőjű tortaformába öntöttem a masszát. Az almákat alapos mosás után szárazra töröltem, majd héjastól vékony cikkekre vágtam. Közben meglocsoltam citromlével, hogy ne barnuljanak meg.Kiraktam velük a torta tetejét,
ráhintettem a fahéjat, és a már 180 fokosra előmelegített sütőbe tettem a tortát. 35-40 perc alatt sül meg. Én 20 perc után megszórtam egy kanálnyi nyírfacukorral, és rálocsoltam a maradék citrolevet, ettől kicsit megkaramellizálódott a teteje. Amikor kivettem (előtte tűpróbát végeztem) ráborítottam egy nagy bádogtálat 5 percre, ezután késsel kicsit körbevágtam a szélét, majd lekapcsoltam a tortakarimát.Anna Záležáková‎
receptjét alakítottam át kicsit. Ő másfajta liszttel, más édesítővel, és szilvabefőttel készítette. Köszönöm a receptet!
Finom volt a torta, Maris néni nagyon örült neki.Egy szelet torta