Mascarponés ribizlis torta

  • 2016.08.21.
  • 1

Ribizlis mascarponés tortaMascarponés ribizlis torta. Egy 4 tojásos kakaós-olajos piskóta a tortaforma aljára helyezve, rá a mascarpone-tejföl-túró-ribizli-tejszín keverékéből készült krém, tetején keményítős ribizli zselével.Tulajdonképpen EZ
a torta a kiindulási alap, aztán az alapanyagokat szoktam időnként variálni.Most 30 deka házi mascarponét, 20 deka tejfölt, 25 deka krémes túrót és 30 deka fagyasztott
ribizlit kevertem krémmé 2,5 deci tejszínt is beleadva, valamint egy zacskó ribizlilében feloldott étkezési zselatint. A tetejére felfőztem 10 dekányi ribizlit 2 deci vízzel meg 2 kanál porcukorral, majd átpasszíroztam, és ezt a lét a tűzre visszatéve 2 kanál étkezési keményítővel besűrítettem, majd kicsit hűlni hagytam és ráöntöttem a krém tetejére. Tálalásig hűtőben tartottam. A virágdísz élő mályva virága, ami ehető - bár nálunk nem ette meg senki. A ribizliszemeket passzírozás nélkül kevertem a krémbe, nem voltak zavaróak a magjai. A torta nemcsak mutatós volt, de finom is! Nagyon sok dícséretet kaptam érte. :)Felirat hozzáadása