Puncsrolád (eredeti svéd recept szerint)

  • 2016.03.26.
  • 5

PuncsroládPuncsrolád - avagy, mivel kínáljuk a locsolókat?IldiKokki

oldaláról hoztam ezt a receptet, ő pedig az Ikeában kapható puncsrolád eredeti receptje szerint készítette.Hozzávalók:(10-.15 db-hoz)Piskótalap 2 tojásból2 evőkanál natúr kakaópor2 teáskanál vaníliás cukor2 evőkanál cukor5 deka vaj vagy margarin1-2 evőkanál rum, vagy 1 tk rumaromaBeborítani:15 deka zöld vagy sárga színű marcipánVégeit mártogatni:75 gramm étcsokoládéTöltelék elkészítése:Megsütöttem a piskótát, miután kihűlt összemorzsoltam és letakarva egy éjszakán át pihentettem.Másnap a vajat a cukorral alaposan kikevertem, beleadtam a kakaóport meg a vaníliás cukrot is, majd belekevertem a piskótamorzsát, a rumot és mindent jól összedolgoztam.Roládok formázása:A marcipánt porcukorral meghintett szilikonlapon 1-2 mm vastagra kinyújtottam.A töltelék masszából nedves kézzel kb. 2 centi széles, 8-10 centi hosszú rudakat formáztam. A rudakat ráhelyeztem a kinyújtott marcipánra, és feltekertem - vagyis "becsomagoltam".Egy-egy rudat 3-4 darabra elvágtam, így tettem őket tálcára, majd néhány órára a hűtőszekrénybe dermedni.Csokoládé bevonat:Az étcsokoládét felolvasztottam és a hűtőből kivett marcipánnal burkolt puncsroládok mindkét végét belemártottam, majd szilikonos sütőpapíron hagytam megszilárdulni rajtuk a csokit.Nekem ez a művelet nehezen ment, ezért néhány darab után abbahagytam, és a még nem mártott roládokat zárt fedelű műanyag dobozban a fagyasztóba tettem 20 percre. Ezután már könnyebben sikerült a "csokizás".
Jó, ha van ideje fogyasztás előtt legalább egy éjszakát állni ennek az édességnek, hogy az ízek összeérjenek.A készítés menetéről most nem volt időm fázisfotókra, de Ildikónál részletes leírás, csodás fázisfotók vannak róla, érdemes tehát a linkjére kattintani.Nagyon finom! Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett, de vészesen fogy! Lehet, hogy a húsvét második napját egy sem éri meg!Megmutatom a belsejét isIldikónak szebben sikerültek, de az enyémek is nagyon finomak. Nagyon köszönöm Ildikónak a receptet!