Lekváros mézes szelet

  • 2016.01.20.
  • 7

Lekváros mézes szeletEz a süti ismét a gyorsan valami egészségeset mottóval készült.Hozzávalók.30 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 teáskanál szódabikarbóna1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 deci méz10 evőkanál házi baracklekvárTölteni.3-4 deci sűrű szilvalekvárTetejére.10 deka étcsokiA lisztbe szárazon belekevertem a szódabikarbónát meg a mézecskalács fűszerkeveréket.A mézet gőz fölött megolvasztottam és hozzákevertem a baracklekvárt, ezután fakanállal gyorsan beledolgoztam a lisztes keveréket. Hogy kicsit lágyabb legyen az állaga, még egy kevés ásványvizet(kb.fél decit) hozzákevertem (csak hogy szépen el lehessen egyengetni a tepsiben).Sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntöttem a masszát, majd a hideg sütőbe tettem és 180 fokra beállítva bekapcsoltam a sütőt, kb. félóra alatt sült meg, tűpróbát végeztem.A kihűtött tésztát két lapba vágtam és megkentem szilvalekvárral.A tetejére olvasztott csokit kentem(70 %-osat). De nem volt elég étcsokim, csak fél tábla, ezért még szórtam rá egy kis csokidarát. Egy éjszakát hűvös helyen tartottam, csak másnap szeleteltem.Dulminánál
találtam a receptet. Az enyém töményebb állagú lett mint az övé, de ő nem tönköly liszttel csinálta. Nagyon elégedett vagyok ezzel a sütivel, köszönöm Dulminának a receptet!