Káposztával töltött krumplis tészta

  • 2015.12.19.
  • 0

Káposztával töltött krumplis tésztaGyenes Zsuzsa
Krumplis tészta/ nudli, gombóc/, dinsztelt káposzta,sósan, borssal. Tészta kinyújtva, káposzta beletöltve, feltekerve, tepsibe rakva. Még itt fel kell szeletelni a sütés előtt. Kicsit meglazítani a szeletek közötti helyet. Tejföllel bekenni a tetejét és sütni. Nincs receptem. Láttam egyszer hogyan készítik és én is így sütöm. Nagyon, nagyon finom és laktató. Olyan igazi téli "süti".Hát ez majdnem olyan, mint a Káposztás pirogom,
csak nem olajban kell sütni, hanem a sütőben. Jobb is, nem lesz olajszagú a lakás.Teljesen így csinltam annyi változtatással, hogy a tésztájába tettem fél csomag (3,5 gramm) szárított élesztőt.De nem kelesztettem, hanem ahogy elkészült, máris tettem a 220 fokosra előmelegített sütőbe.Így készültMikor kivettem a sütőből, ismét lekentem tejföllel. A forró kalács hamar beitta a tejfölt. Nagyon finom volt!Köszönöm Gyenes Zsuzsának a receptet!