Grízes-meggyes-joghurtos réteskocka (Panelrétes)

  • 2015.11.12.
  • 4

Grizes-meggyes-joghurtos réteskockaEzt a süteményt nem én sütöttem, hanem a születésnapom környékén egyik szomszédasszonyom becsöngetett vele - hogy egyszer már ő is megkínáljon valami finom sütivel.Még langyos volt a frissen kisült réteskocka - és nagyon finom volt. Annyira jólesett, hogy rögvest kértem is a receptjét, hogy én is megsüthessem. Addig is közreadom, hátha
valaki kedvet kap rá.Hozzávalók:1 csomag réteslap(8 lapos)1 nagypohár natúr joghurt(vagy 3 kispohár)3 tojás1 joghurtos pohár cukor1 joghurtos pohár búzadara1 zacskó sütőpor1 deci étolajmagozott meggy (lehet mirelit, vagy befőtt is)Egy inox tálba beleütjük a tojásokat, beleöntjük a joghurtot, majd a joghurtos pohárral belemérjük a cukrot és a búzadarát, beleszórjuk a sütőport is. Mindent alaposan összekeverünk(lehet
géppel).Egy tepsi alját kikenünk zsírral, majd ráhelyezünk 4 réteslapot, amire ráöntjük a joghurtos massza felét. Ezt megrakjuk meggyel. a meggyet kicsit nyomkodjuk ki, de ne teljesen szárazra.Beterítjük a joghurtos massza másik felével, majd 2 réteslap kerüljön a tetejére. Tetejét megkenjük tejföllel elkevert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Langyosra hűlt állapotban kockákra metélve, porcukorral meghintve kínáljuk.Gyöngyi, mégegyszer köszönöm ezt a finomságot!Utólag kaptam a facebookon egy hozzászólást, hogy ez az úgynevezett
Panelrétes. Hát legyen! A címhez is hozzáírtam.:)