Gyors csokilencsés muffin

  • 2015.02.15.
  • 6

Csokilencsés muffinHozzávalók:22 deka liszt2 teáskanál sütőpor1 csipet só1 tojás14 deka kristálycukor1 zacskó vaníliáscukor180 ml tej65 ml étolaj8-10 deka csokilencsedíszítéshez tejszínhab kb.1 deciA lisztet szárazon összekevertem a sütőporral és a sóval. A csokilencséből félretettem díszítéshez.A tojást alaposan kikevertem a kétféle cukorral, majd beleöntöttem a tejet, aztán az olajat is, végül hozzákevertem a lisztet meg a csokilencsét. Nem dolgoztam ki túlságosan, hanem máris osztottam szét a szilikon muffinformákba. Ebből az adagból 12 db lett. A 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Kivettem a formákból, és miután teljesen kihűltek, felvert tejszínhabbal vontam be mindegyik tetejét, amit a félretett csokilencsével megszórtam. Most növényi tejszínt használtam, ami eleve édes, tehát külön nem kellett bele cukor.Mintás muffinpapírba helyeztem őket. A februári névnaposok kapták tőlem, a nővérem meg egyik barátnőm.Egy
Itt
talált muffinreceptet készítettem el leegyszerűsítve.