Pillangó keksz

  • 2014.09.30.
  • 3

Pillangó kekszekBelgiumban élő barátaink befejezték az idei nyaralást és haza indultak. Nekik sütöttem útravalóul ezeket a kekszeket.Pillangó keksz:50 dkg finomliszt20 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor1/2 cs sütőpor20 dkg vaj2 egész tojás1 evőkanál natúr kakaóporA lisztbe belevegyítettem a porcukrot, vaníliáscukrot, sütőport - én csipet sót is tettem bele. A fagyos vajat belereszeltem és összemorzsoltam a lisztes keverékkel. A tojásokat hozzáadva meggyúrtam a tésztát. Kétfelé vettem és a kakaóport egyik felébe beledolgoztam.Ugyanúgy mint a
csigakeksznél
(melynek nagyon hasonló a receptje) mindkét tésztát egyforma téglalappá nyújtjuk, a lapokat
egymásra helyezzük, és szorosan feltekerjük. Mivel elég nehéz ezzel a tésztával bánni, én a sárga és a barna tésztát is kettőbe vágtam, így két-két kisebb téglalapom lett, amelyeket könnyebben tudtam megmunkálni. Sütőpapírba csomagolva 1-2 órára hűtőbe kell tenni, úgy könnyebben szeletelhető.A fél centi vastagra elszeletelt tésztából két tekercset egymás mellé helyeztem és középen
az ujjaimmal szorosan összenyomtam, ezzel alakítva pillangó formára.Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyeztem el őket, mert valamennyit nőnek sütés alatt. Előmelegített közepesen forró sütőben 12-15 perc alatt megsűlnek.Mindenki maga ismeri a sütőjét, én 200 fokon alsó-felső sütéssel 25 percig sütöttem a régi sütőmben.Néhány mozzanat a készítésrőlA receptet
Lélekpillangó
blogjáról hoztam, köszönöm neki! Mutatós és finom rágcsálnivaló, remélem, a barátaink is elégedettek voltak vele. Ebből az adagból két tepsivel lett, kb. 30 darab.