Hot dog
- 2014.08.25.
- 8
Hot dog házilagA
hot dog
egy
virsliből
és úgynevezett hot dog kifliből álló, melegen felszolgált étel. A főtt virslit puha, félbevágott hot dog kiflibe helyezik és általában mustárt tesznek a tetejére. Mustár helyett sokféle szószt (majonéz,
ketchup,
csiliszósz) vagy felvágott zöldségeket, savanyúságot is tehetnek a virsli mellé a kiflibe. Ez a meghatározás a
Wikipédiáról
származik.Otthon is készíthető hot dog, a leírt módon is, hogy megsütjük hozzá a kiflit és utólag tesszük bele a főtt virslit.De célszerűbb az a változat, amikor a nyers tésztába helyezzük a nyers virslit és együtt sütjük.Én ez utóbbit készítettem, a
Lilla
oldalán talált recept
alapján.Hozzávalók:150 gr szénhidrát csökkentett liszt,150 gr tk. rozsliszt,150-200 ml víz,1 szárított élesztő,1 tk. himalája só,1 tojás1 csipet cukor (elhagyható)Töltelék:
mustár,ketchup,3 db hosszabb virsliA különféle maradék lisztjeimet el akartam használni, de az összetétel nem éppen ilyen lett.A szénhidrát csökkentett lisztem csak 120 gramm volt, ehhez 150 gramm fehér rozslisztet tettem, a többi finomliszt lett. az élesztő kis tasak porélesztő, nálam 10 grammos. 200 ml langyos vízzel dolgoztam, és tettem 1 teáskanál cukrot is a tésztába, amit csak fakanállal dagasztottam meg, kb. 6-8 perc alatt. Letakarva jó félórát kelesztettem, majd lisztezett deszkán kinyűjtottam, először a lehéjazott félbevágott virslik hosszához mérve. az utolsó két virslit nem vágtam félbe, hanem egyben hagytam. A tésztát dijoni mustárral kentem meg, és a feltekert hot dogokat sütés előtt lekentem tojással.Én 220 fokra melegítettem elő a sütőt, és alsó-felső lángon 35 perc alatt sültek meg. Mikor kivettem, mindegyiket lekentem sós hideg vízzel.Már sütéskor is nagyon kellemes volt az illata, alig vártam, hogy megkóstolhassam.Mire a férjem hazaért az uszodából, én már meg is reggeliztem. :)Nagyon finom volt, köszönöm Lillának a receptet!
A szerzőről
Tortafüggő Marisz