Háromféle kalács egy tésztából

  • 2014.06.20.
  • 2

Megglekváros kifliLeves után kalács volt. A
Csíkos kifli
tésztáját dagasztottam be, kenyérsütőgépben, de dagasztás után meg is kelesztettem a gépben, és nem kevertem bele kakaót, hagytam az egész tésztát fehéren. Mivel ez jó nagy adag, háromfelé vettem, és háromféle kalács készült belőle.Az egyik darabot meggylekváros kiflinek készítettem el.A második darabot téglalapra nyújtva lágy vajjal megkentem és megszórtam bió barnacukorral, arra pedig jól hintettem kakaóport. Kerek formában koszorúnak sütöttem meg.Kakaós
koszorúA harmadik darab tésztából fahéjas csigákat csináltam, most egy kicsit más formájúra, kétoldalt szembe tekertem a tésztacsík két végét, majd egy kicsit ráhagytam középen és összecsippentettem szív formára.Fahéjas csigákA fotók sajnos nem a legjobban sikerültek, főleg a fahéjas csigák olyannak látszanak, mintha megégtek volna, pedig nem. A tetejükre sötétbarna bio nádcukrot szórtam, ez rákaramellizálódott, és égett hatást mutat a fotón.Nagyon finom volt mindegyik. A csíkos kifli tésztájából bármilyen édes töltelékes kalács süthető.