Virslis lábtörlő kalács

  • 2013.08.17.
  • 9

Virslis lábtörlő kalácsA télen-tavasszal sok blogon végigsöpört a Virslis lábtörlő kalács láz. Régóta készültem megsütni én is, hát most jött el az ideje. De ebben a hőségben nem volt kedvem kelttésztával bajlódni, ezért a leveles tésztás változatot választottam.Hozzávalók:1 csomag(500 gr-os) vajas-leveles tésztafél kiló roppanós virsli1 tojás megkenniNem sok munka van vele. A kiolvasztott tésztát olyan nagyságúra nyújtsuk ki, amekkora tepsiben sütni akarjuk. A kinyújtott tésztát belehelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hosszanti irányban kb. 3 centi széles csikokat vágunk bele úgy, hogy körben a széleken egyben maradjon a tészta. Na, ezekbe a tésztacsíkokba kell beleügyeskedni a virsliket úgy, hogy megkapjuk a hagyományos "lábtörlő" mintázatot.Először forró vízbe tettem rövid időre a virsliket, majd hideg vízzel leöblítettem, így könnyebben lejött a héja.Utána hosszában kettévágtam őket és váltakozva a tésztába fűztem.Készül a lábtörlő
Mikor teljesen elkészült egy tojást csipetnyi sóval felvertem és a tésztás részét bekentem vele.Tojással lekenés előttKözben előmelegítettem 220 fokosra sütöt. Alsó-felső lángon 40 percig sütöttem. Miután kicsit hűlt, lehetett szeletelni. Melegen is, hidegen is finom, és így leveles tésztából gyorsan elkészül. Ezt a leveles tésztás változatot
Ágnestől
hoztam, köszönöm neki a receptet!Egy szelet
Most másfél csomag leveles tésztából, meg kb. 80 deka virsliből készítettem. Tehát másfél adagból egy nagy gáztepsivel, és egy feleakkora nagyságú tepsivel lett. Aki csak evett belőle, mindenki megdícsérte.(Sajnos bent a lakásban nagyon homályos fotók sikeredtek róla.)