Olasz barackos kocka

  • 2013.08.23.
  • 8

Olasz
barackos kockaEz a süti nagyon jó választás volt, mert rekordgyorsasággal elkészült, és nagyon finom volt!Hozzávalók:3 db tojás13 dkg cukor13 dkg liszt1 cs. sütőpor5 ek. tej5 dkg szeletelt mandula1 doboz barackbefőtt1,5 nagy doboz tejföl8 dkg porcukor2 cs. vaníliás cukor1 citrom reszelt héjaElkészítés:A tojásokat a cukorral 8 perc alatt krémesre kikeverjük, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A robotgép habverőjével, legalacsonyabb fokozaton a masszába dolgozzuk, közben beleöntjük a tejet. Sütőpapírral bélelt, kb 30×40 cm-es tepsibe simítjuk. Tetejét megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben, 250 fokon 5-8 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A befőttet lecsöpögtetjük. A tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrommal ízesítjük. A tésztát keresztben félbevágjuk, rásimítjuk a krém felét, kirakjuk a barackokkal, rákanalazzuk a maradék krémet, és befedjük a másik tésztalappal. Kis időre hűtőbe tesszük.
A receptet
Petrezselyemtől
hoztam, megköszönöm neki.Persze, szokásom szerint kicsit most is módostottam rajta. Először is nem volt itthon mandulám, így az kimaradt. A másfél nagy doboz tejföl helyett én két 345 grammos 30%-os tejfölt használtam el hozzá.Ezért kicsit több porcukrot tettem bele (nem mértem, csak kóstolgattam), a citromnak pedig nemcsak a héját, de a fél citrom levét is belefacsartam.Dobozos barack helyett kibontottam egy üveg magam eltette sárgabarack befőttet, meg éppen volt kimaradva három fél őszibarack befőttem, ezeket használtam el.A krémmel viszont volt némi gondom, mert elég lágy állagú volt, lefolyt a piskóta oldalán. Ezen úgy segítettem, hogy a sütőpapír oldalait (amin a piskóta volt) körben felhajtottam és gyorsan hűtőbe tettem. Valószínűleg elbírt volna a krém némi fixáló anyagot, bár nekem pont az tetszett a receptben. hogy ilyesmi nincs benne. A téli időszakban biztos nem is kell, de most a meleg miatt elkelt volna.A készítés folyamataA tetejére kis darált diót szórtam. Felmetélés előtt jót tett neki a hűtés.Nagyon finom ez a gyors, olcsó, könnyen elkészíthető sütemény, ilyen
máskor is lesz.